Съобщава се, че израелски удар повреди летището в Алепо и го извади от експлоатация

...
ДАМАСК (AP) — Израелски въздушен удар удари международното летище в
Коментари Харесай

ДАМАСК (AP) — Израелски въздушен удар удари международното летище в град Алепо в Северна Сирия рано в понеделник, повреждайки писта и я изкарвайки от работа служба, съобщиха сирийските държавни медии.

Държавната информационна агенция SANA, цитирайки военен служител, каза, че израелски самолети, идващи от Средиземно море, са извършили атаката около 4:30 ч. сутринта. Няма съобщения за жертви.

Летището беше атакувано няколко пъти тази година, включително две атаки през март, които също го извадиха от експлоатация.

Няма коментар от израелски официални лица.

Израел е нанесъл стотици удари по цели в контролирани от правителството части на Сирия през последните години, включително атаки срещу летищата в Дамаск и Алепо, но рядко признава или обсъжда операциите. Често ударите са насочени към сирийските военни сили или подкрепяните от Иран групировки.

Израел е атакувал летища и морски пристанища в контролираните от правителството части на Сирия в очевиден опит да предотврати доставките на оръжия от Иран за въоръжени групи, подкрепяни от Техеран, включително ливанската Хизбула. Хиляди подкрепяни от Иран бойци от целия регион се присъединиха към 12-годишния конфликт в Сирия, като помогнаха за накланяне на баланса в полза на силите на президента Башар Асад.

Алепо, който претърпя широко разрушение в гражданската война в Сирия, отново беше тежко пострадал при смъртоносното земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер, което удари Турция и Сирия миналия месец.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР