Съобщава се, че бившият изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед Дейвид

...
Съобщава се, че бившият изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед Дейвид
Коментари Харесай

Бившият шеф на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил „се противопоставя“ на плана на УЕФА, който „противоречи на интересите на футбола“

Съобщава се, че някогашният изпълнителен шеф на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил се пробва да попречи на президента на УЕФА Александър Чеферин да удължи интервала си на власт.

Чеферин управлява УЕФА от 2016 година, когато беше определен да размени Мишел Платини, който се отдръпна след възбрана от ФИФА за приемане на неразрешено заплащане от Сеп Блатер. Словенският юрист беше избран отново през 2019 година и още веднъж по-рано тази година, без опозиция, и сега би трябвало да се отдръпна през 2027 година, защото разпоредбите на УЕФА разрешават единствено три мандата на поста.

Съобщава се обаче, че Чеферин и неговите съдружници възнамеряват промени в Устава на УЕФА, които биха му разрешили да остане на власт до 2031 година Daily Mail оповестява, че Гил, на позицията си в Изпълнителния комитет на УЕФА, е водеща съпротивата против предложенията, които бяха импортирани на среща в Хамбург предходната седмица.

Гил, който беше основен изпълнителен шеф на Юнайтед от 2003 до 2013 година, счита, че проектите на Чеферин са...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР