Съобщава се, че Amazon влиза в съдебни битки с наемодателите, тъй като „зомби“ магазините Amazon Fresh се натрупват

...
Amazon е изправена пред съдебни дела от някои наемодатели за
Коментари Харесай

Amazon е изправена пред съдебни дела от някои наемодатели за предложените от нея хранителни магазини Amazon Fresh.

Един от последните съдебните дела засягат договор за наем в Лонг Айлънд, от който се твърди, че Amazon се е опитал да излезе.

Amazon отмени или постави на пауза някои магазини Fresh през последната година, тъй като преосмисля стратегията си за хранителни стоки.

Съобщава се, че Amazon е влиза в съдебни битки с наемодатели за имоти, където е трябвало да отвори магазини за хранителни стоки Amazon Fresh.

Последният пример е в Лонг Айлънд, точно извън Ню Йорк. Там Amazon ще се изправи в съда срещу Salisbury Partners, съобщи New York Post в събота. През април 2022 г. Amazon подписа договор за наем със Salisbury за витрина в Ийст Медоу.

Компанията многократно се срещаше с Amazon, „за да ги прави щастливи месеци наред, а след това през ноември 2022 г. те се заяждаха за нещата като цветовете и светлината“, каза Марк Саглиока, чието семейство управлява Солсбъри и въпросния имот, пред Post.

„Колкото повече мисля за това, това беше тактика на закъснение“, добави Саглиока.

Салсбъри и Амазон трябва да се явят пред върховния съд на щата Ню Йорк в окръг Насау на 22 септември, съобщи Post. Разработчикът съди Amazon миналата пролет за 37 милиона долара, включително неплатен наем на имота. Amazon твърди, че няма задължение да плаща наем за предложения магазин, според Post.

Солсбъри и Amazon не отговориха незабавно на искания за коментар.

В Ню Джърси , друг наемодател съди Amazon за 10 милиона долара, след като инвестира в подготовката на един от имотите си за магазин Amazon Fresh, съобщава Post. Amazon също е изправена пред съдебни дела от наемодатели във Филаделфия и Сиатъл, според Post.

Amazon отвори първия си магазин Fresh през 2020 г. и има около 44 магазина три години по-късно, според уебсайта си. Но Amazon отмени планове за някои Fresh магазини. Това лято уволни и стотици работници в магазините на Amazon Fresh. Главният изпълнителен директор Анди Джаси каза в годишното си писмо до акционерите тази година, че компанията все още вижда потенциал в хранителния магазин, но добави: „Трябва да намерим масов формат за хранителни стоки, който смятаме, че си струва да се разшири широко.“

Amazon също се опита да се оттегли от договорите за наем на магазини Fresh в други части на страната. През май, например, Amazon изброи шест имота за пренаемане в Минеаполис/Св. Пол, съобщава Axios Twin Cities.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР