Сънят помагат при всички болести. Това е добре известно. За

...
Сънят помагат при всички болести. Това е добре известно. За
Коментари Харесай

Спете повече за здрав имунитет

Сънят оказват помощ при всички заболявания. Това е добре известно. За хората, прекарали зараза от COVID-19, той е още по-голям за бързото им възобновяване.

По данни на Световната здравна организация в леката си форма инфекцията продължава към две седмици. При тежките случаи може да протича няколко месеца. През цялото това време организмът се бори с ковид, по тази причина му трябват доста сили. А с цел да ги придобие, му е необходим сън.

Заразените с Ковид съвсем постоянно се оплакват от лесна уморяемост, тревога и бодърствуване. Учените още водят разногласия дали коронавирусът непосредствено поврежда центъра на съня в мозъка, само че са единомислещи по въпроса, че самичък по себе си той предизвиква психически стрес и може да докара до тревога, меланхолия и бодърствуване.

По време на съня се образува имунитетът. Затова, в случай че човек хронично не си доспива, това пречи на построяването на имунитет след ваксина, преболедуване или контакт с заболели от Ковид. Смята се, че възрастен човек би трябвало да спи приблизително 8 часа в денонощието, само че ние не го вършим от самото начало еднообразно надълбоко. Всъщност сънят се дели на цикли. Един цикъл е към час и половина и общо те са пет на нощ. На някои хора обаче пет цикъла не са им задоволителни и имат потребност от шест. Това зависи доста от гените и метода на живот на всеки човек. Дори да сте “нощна птица”, когато се възстановявате от болест, се старайте да спите повече, поучават експерти.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР