Сънят е най-добре пазената тайна на моделите. Повечето от манекенките

...
Сънят е най-добре пазената тайна на моделите. Повечето от манекенките
Коментари Харесай

Съвети за добър сън от Япония

Сънят е най-добре защитаваната загадка на моделите. Повечето от манекенките настояват, че спят сред 9 и 10 часа преди участията си в фешън ревюта. Това оказва помощ кожата им да наподобява блестяща и гладка и им придава по-здрав и сияен тип и витален тонус.

Медицината е потвърдила, че положителният сън е неизменим антиейджинг детайл. И освен. Докато спим, произвеждаме мелатонин – хормон, който се синтезира по натурален път в нашия организъм. Епифизата създава серотонин, който се трансформира в мелатонин. Процесът се въздейства от редуването на деня и нощта и взема присъединяване в регулирането на циклите на сън и будуване.
Този хормон спомага за удължаването на живота благодарение на мощното му антиоксидантно деяние и също така носи следните изгоди:Подобрява работата на имунната система.Предпазва от рак.Стимулира естественото произвеждане на инсулин.Забавя появяването на Алцхаймер.Предотвратява остеопорозата.Помага в битката със сърдечно-съдовите болести.
Поради изброените аргументи, мелатонинът е значим съдружник на дълготрайната младост.Трябва обаче да отбележим, че производството на мелатонин понижава след трийсетте години, а това може да се компенсира по следните способи:
Балансирано хранене и нараснал банкет на калций.Ежедневно и умерено излагане на слънце.Осигуряване на нужните часове сън.Избягване на напрежението, на алкохола, цигарите и кофеина, които пречат на положителния сън и по този начин ни лишават от нужния серотонин.
Експертите вършат изследвания, с цел да открият дали посредством изкуствено стимулиране на производството му може да се отсрочи процесът на стареене. Това би потвърдило, че тайната на дълголетието се крие в личното ни тяло.

СЪВЕТИ ЗА ДОБЪР СЪН ОТ ЯПОНИЯ
Три часа преди лягане не извършвайте действия, които възбуждат нервната система, не гледайте телевизия или различен тип екран, не работете с компютър.Десет часа преди сън не приемайте никакъв кофеин.Вечеряйте най-малко три часа преди лягане и не яжте нищо сред вечерята и момента на заспиване.Няколко часа преди да си легнете намалете интензивността на осветлението в помещението, в което се намирате.Създайте си табиет, който да ви оказва помощ да заспите по натурален метод. Например вземете си топъл душ и по-късно незабавно си легнете. Ваната с топла вода (офуро) е една от японските обичаи, които са останали живи от древността до наши дни. Водата в офуро нормално е сред 40 и 44 градуса. Много японци прибавят към нея соли за вана. След като излезете от офуро, оставете си няколко минути, с цел да извършите разтягащи извършения.Изкажете признателност към деня, който сте претърпели, преди да се пъхнете в леглото.Ако след всичко това към момента имате проблем със заспиването, започнете да дишате надълбоко като отброявате всяко поемане и издишване до момента в който стигнете до 100.
Откъс от книгата  " Икигай. Тайните на Япония за дълъг и благополучен живот "

Източник: Obekti.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР