Санцкията за помахване не доказва, че съм отправил нацистки поздрав

...
Санцкията за помахване не доказва, че съм отправил нацистки поздрав
Коментари Харесай

Джамбазки иронично към ЕП: Наказват ме заради скелетите им в гардероба и униформите на дядовците им

" Санцкията за помахване не потвърждава, че съм отправил нацистки привет в Европейския парламент ", съобщи пред БТВ евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

„ Това е тежко двуличие. Утре някой може да каже, че костюмът ми припомня за някой държавен водач, който е прочут с неприятната си политика. Това значи ли, че не би трябвало да носим костюми?”, попита Джамбазки.

Той дефинира претекстовете за наказването му, което той обжава, като смешни. В тях се споделя, че жестът му може да бъде пояснен от някого като нацистки привет, което е неприемливо.

„ Наказват ме, тъй като са гузни. Те имат гузна съвест поради скелетите им в дрешника и униформите на дядовците им”, разяснява Джамбазки.

Евродепутатът разяснява и протичащото се с РСМ.

Той изрази подозрения, че министър-председателят е водил диалози към 24 май да се опита да отстъпи от българската позиция за РСМ.

„ За да може по-късно на идващ съвет по общи въпроси, когато бъде попитам българският външен министър дали възразява да стартират договаряния сред Република Северна Македония и Европейския съюз, да не възрази. Министър-председателят сигурно е водил сходни диалози “, добави той.

Джамбазки чака и в петък на чуването на външния министър Теодора Генчовска да чуе пояснение.

„ Очаквам съответна информация и пояснение за това какво се е случило на срещата в Люксембург, какъв е воденият диалог, тъй като откакто тази информация се появи, външно министерство си мълчеше, за какво не излезе самият министър да изясни защо става дума, а пускат прессъобщения. Излизат други лица да изясняват какво е станало, какво се е случило и за какво би трябвало да научаваме тези вести от немския външен министър. На тази среща Генчовска се съгласи, че би трябвало да стартират договарянията за присъединение на Албания и РСМ. Европа от дълго време желае този въпрос да бъде позволен, тъй като за следващ път представител на западноевропейските страни не загатва отговорностите на република Северна Македония. Например да почитат правата и законните ползи на българите в република Северна Македония “, сподели евродепутатът.

Той разясни и че България не е трябвало да признава преброяването в РСМ.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР