Санкцията, която ще се налага на шофьор на тежкотоварен камион,

...
Санкцията, която ще се налага на шофьор на тежкотоварен камион,
Коментари Харесай

300 лева глоба и отнемане на книжката за минаване през Петрохан с тир през зимата

Санкцията, която ще се постанова на водач на тежкотоварен камион, тръгнал да минава с него през прохода Петрохан в Стара планина през зимата, ще бъде 300 лв. и един месец отнемане от правоуправление. Това заяви Денис Хилмиев от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана на среща в регионалната администрация в града във връзка началото на зимния интервал и поддържането на пътищата в района, съобщи Българска телеграфна агенция.

Хилмиев посочи, че полицейската дирекция има подготвеност за деяние при усложнена зимна конюнктура, като са планувани 14 поста за надзор на придвижването. Полицейските ръководства в Берковица и Костинброд ще работят взаимно за попречване навлизането на тежкотоварни камиони от двете страни на прохода Петрохан в планината.

От Областното пътно ръководство в Монтана оповестиха, че от 1 ноември се стопира издаването на разрешителни на някои тежкотоварни коли за прекосяване през Петрохан, което в други интервали на годината се прави по изключение.

От пътното ръководство оповестиха за Българска телеграфна агенция, че в област Монтана през тази зима ще би трябвало да се поддържат 619 километра републикански пътища, като е определена компания за тази активност.   
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР