Санкционираният от САЩ по закона "Магнитски" зам.-председател на Националното бюро

...
Санкционираният от САЩ по закона "Магнитски" зам.-председател на Националното бюро
Коментари Харесай

Съратник на Делян Пеевски по закона Магнитски напуска Бюрото за СРС

Санкционираният от Съединени американски щати по закона "Магнитски " зам.-председател на Националното бюро за надзор на специфични разследващи средства Илко Желязков напуща поста си, оповестява Би Ти Ви.
Той се водеше в отпуск до петък в това число, а в понеделник към този момент се оказа, че е подал молба за овакантяване. Той е направил това до Народното събрание, което го назначава по закон, без значение, че сега няма настоящ парламент.
На 2 юни 2021 година Съединени американски щати посредством Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на предприемачите Васил Божков и Делян Пеевски, както и на Желязков, с изказвания за тяхна забележителна роля в корупцията в България.
Малко по-късно от Държавния департамент на Съединени американски щати оповестиха и имената на петима българи със възбрана за влизане в страната. Това са Александър Манолев, Петър Харалампиев, Красимир Томов и Делян Пеевски, както и още веднъж Илко Желязков.
В американските документи се твърдеше, че Пеевски е взел участие в корупционни дейности точно посредством своето подставено лице - Илко Димитров Желязков, някогашен зам.-председател в Държавната организация за механически интервенции (ДАТО) и някогашен чиновник в Държавната организация за национална сигурност (ДАНС). През 2018 година той е назначен за зам.-председател на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР