Санкциите за Русия продължават. Световната футболна централа (ФИФА) забрани на

...
Санкциите за Русия продължават. Световната футболна централа (ФИФА) забрани на
Коментари Харесай

ФИФА отне името, химна и флага на Русия

Санкциите за Русия не престават. Световната футболна централа (ФИФА) забрани на отбора на Русия да употребява името, флага и химна на страната си при интернационалните срещи. Също по този начин тимът няма да може да семейства в границите на страната.
" На територията на Русия няма да се организират никакви футболни шампионати, а домакинските срещи на локалните тимове ще се организират на безпристрастен терен, написа БГНЕС.

Отборите, които съставляват Русия на интернационалната сцена, ще се състезават под името " Футболен съюз на Русия ", а не " Русия ". Няма да се употребяват флага и националния химн на Русия в мачовете, в които взе участие Футболния съюз на Русия. Междувременно ФИФА ще продължи своя разговор с МОК, УЕФА и другите спортни организации, с цел да реши дали са нужни спомагателни ограничения или наказания, в това число и вероятно изключване от шампионати. Тази мярка може да бъде наложена в бъдеще, в случай че обстановката не се промени бързо ", написа в формалната позиция. 

Една от първите реакции на военните удари пристигна от отборите на Полша, Швеция и Чехия. Те отхвърлиха да играят против Русия в плейофите за класиране за международното състезание в края на 2022 г. 

" Спортът не може да стои апатичен от това, което се случва в политиката. Няма по какъв начин да изляза на терена и да не помни. За нас, за целия свят това е недопустимо. Знам, че съветските футболисти нямат нищо общо с това, само че в последна сметка родината им го прави ", съобщи  футболист №1 в света Роберт Левандовски. 

От ФИФА обявиха, че ще продължат договарянията с отборите за намиране на решение и излаз от обстановката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР