Санкциите срещу Руската федерация могат да бъдат отменени, ако преговорите

...
Санкциите срещу Руската федерация могат да бъдат отменени, ако преговорите
Коментари Харесай

Антъни Блинкен: Успех на преговорите между Киев и Москва може да доведе до отмяна на санкциите срещу Русия

Санкциите против Руската федерация могат да бъдат анулирани, в случай че договарянията сред Киев и Москва доведат до преустановяване на военните интервенции в Украйна, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен пред американския ефирен канал NBC .

„ Ще забележим какво прави Украйна, какво желае да направи. И в случай че (преговорите сред Русия и Украйна – бел. ред.) завършат с преустановяване на войната... и това в последна сметка ще изисква анулация на глобите, несъмнено “, сподели той в отговор на въпроса за опцията за унищожаване на глобите против Руската федерация според от преговорния развой.

Първият посланик на Вашингтон акцентира, че не е наложително глобите в никакъв случай да не бъдат отменяни, защото задачата им е да трансформират политиката на Руската федерация. Блинкен означи, че сходно развиване на събитията ще зависи от дейностите на Русия.

Същевременно в изявление пред CNN Блинкен разкри, че Съединени американски щати непрестанно разискват със своите съдружници по-нататъшното стягане на глобите против Руската федерация.

“Ние сме в непрекъснат диалог със съдружници и сътрудници за това по какъв начин най-ефективно да засилим и затегнем глобите ”, съобщи държавният секретар и добави, че в това време Вашингтон обръща внимание на задоволяването на енергийните потребности на Европа.

По думите му, Съединени американски щати, дружно със своите съдружници, ще продължат да предават оръжия на Украйна.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи началото на „ специфична военна интервенция “ в Украйна. Западните страни дадоха отговор с налагането на огромни наказания против Москва.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР