Санкциите срещу Кремъл целяха да отрежат Русия от голяма част

...
Санкциите срещу Кремъл целяха да отрежат Русия от голяма част
Коментари Харесай

Руски газ все още тече към Европа, въпреки крайния срок на Путин

Санкциите против Кремъл целяха да отрежат Русия от огромна част от международната търговия, само че бяха направени някои изключения във връзка с петрола и газа. Въпреки това има съществени поръчки Европа да се откъсне от хватката на съветската нергийна взаимозависимост и да потърси различни източници за доставки на газ.

На фона на всичко това съветският президент Владимир Пути подписа заповед, с която дефинира 1-ви април - петък, за краен период, след който клиентите в лицето на неприятелските за Русия страни ще би трябвало да стартират да купуват газ в рубли. При отвод доставките ще бъдат прекъснати. Опита за извиване на ръце бе отритнат от западните страни и стъпиха върху подписаните и към момента настоящи контракти с съветския енергиен колос " Газпром ", съгласно който заплащанията са в долари и евро. Германия, най-големият покупател, назова това " изнудване " и предизвести тази седмица за евентуално изключително състояние, в случай че доставките бъдат лимитирани.

Днес обаче нямаше признаци за неотложно спиране на газовите доставки. Потоците останаха постоянни през два от трите съществени газопровода, които доставят съветски газ в Европа - Северен поток 1 през Балтийско море и в Словакия през Украйна.

Потоците през другия главен маршрут, газопровода Ямал-Европа над Беларус, бяха в противоположна посока, в този момент доставяйки газ от Германия до Полша, само че това се случва понякога и не значи безусловно нова политика, пишат от организация “Ройтерс”.

Източник на осведомителната организация съобщи, че някои контракти включват доставка на газ преди заплащанията, което допуска, че крановете може да не бъдат изключени незабавно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР