Санкциите срещу Huawei водят до загуба на огромни приходи за

...
Санкциите срещу Huawei водят до загуба на огромни приходи за
Коментари Харесай

Доставчиците на Huawei пред колосални загуби от санкциите


Санкциите против Huawei водят до загуба на големи доходи за доставчиците на съставни елементи
(снимки: CC0 Public Domain)

Новите наказания на Съединени американски щати против Huawei Technologies ще влязат в действие идващия вторник. Компанията и нейните дъщерни сдружения няма да могат да получават артикули, създадени с американски технологии и съоръжение, в случай че доставчикът не получи утвърждение от Съединени американски щати.

Партньорите на Huawei в чужбина могат да изгубят до 26 милиарда $ годишни доходи. Такива оценки дават представители на английската аналитична компания Omdia, като се загатват имената на производители от Япония, Тайван и Южна Корея.

Вчера стана известно, че Samsung и SK Hynix към този момент не доставят чипове памет за потребностите на Huawei, а LG ще се причисли към Samsung в прекъсването и на доставките на екрани.

Според обява на Nikkei Asian Review, корейската компания SK Hynix към момента се надява да възобнови доставките на чипове за Huawei, като получи лиценз от американските управляващи, само че възможностите за сполучливо довеждане докрай на тази процедура са дребни.

MediaTek, която доставя на Huawei мобилни процесори, към този момент е подала заявление за лиценз. Всяка година тайванският чипмейкър получава към 500 милиона $ доходи от партньорство с Huawei, тъй че за компанията ще е мъчително да се раздели с скъп клиент.

TSMC може да загуби към 5 милиарда $ годишни доходи от въвеждането на наказания против Huawei, само че търсенето на нейните услуги е толкоз огромно, че други клиенти бързо ще заменят VIP клиента от Китай.
още по тематиката
Японските снабдители се чака да бъдат най-силно наранени от глобите против Huawei, съгласно специалистите на Omdia. Местните производители доставят 30% от съставените елементи за Huawei.

Така да вземем за пример, Sony получава всяка година няколко милиарда щатски $ от датчици за изображения за смарт телефон камерите на Huawei. За японската компания това е една от дребното действия, които й носят постоянни приходи. Сега Sony обмисля да кандидатства за лиценз за съдействие с Huawei и след 15 септември.

Производителят на LCD панели Japan Display се стреми да разшири партньорството си с китайските производители на смарт телефони, които се пробват да се възползват от проблемите на Huawei, с цел да укрепят своите лични пазарни позиции. Ползи могат да извлекат компании като Oppo, Xiaomi и Vivo.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР