Санкциите по закона Магнитски“ няма как да се приложат директно.

...
Санкциите по закона Магнитски“ няма как да се приложат директно.
Коментари Харесай

Ива Митева за списъка Магнитски: Това е знак, че в България само се говори, без да се прави нищо

Санкциите по закона „ Магнитски “ няма по какъв начин да се приложат непосредствено. Новият лист „ Магнитски “ е знак, че към момента нищо не се е направило в България. Все още единствено приказваме, без да предприемем никакви дейности. Затова ние сме тук, с цел да има дейности.

Това съобщи някогашният ръководител на Народното събрание Ива Митева за новия политически план „ Заедно “ в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Тук трябваше по образеца на прибалтийските републики да приемем решения в Народно събрание. Ние не законоприлагаме. В 47-то Народно събрание направихме краткотрайна комисия, която нямаше нито едно съвещание, в 48-то Народно събрание имаше непрекъсната комисия, само че отново не се реализира нищо. Когато няма болшинство, с цел да се реализира конституционна промяна, това не значи, че вие не би трябвало да изложите какво мислите. Ако бяхме седнали и подписали някакъв законопроект, можеше най-малко да се дебатира по тематиката “, счита Митева.

„ Не съм взел участие в никакъв политически формат до момента. В тази коалиция съм в качеството на специалист. Като бизнесмен моите решения са основани на разбори и данни “, сподели Юлиан Софрониев, който е част от новата групировка „ Заедно “.

По думите му бизнесът е докаран до командно дишане. Няма бизнес в България.

Подобни следствия се случват на всички места по света, сподели той и даде образец със сина на президента на Съединени американски щати.

Ива Митева изясни за какво е тръгнала по различен път, друг от този на Има Такъв Народ. „ Аз също не разбрах за какво развалихме обединението. Направих всичко допустимо, с цел да се сформира държавно управление. Аз разговарях със Слави Трифонов и му споделих, че не съм съгласна с някои решения. Но аз не съм водач на тази групировка. Дадох всичко от себе си за партията, екипен състезател съм, само че желая всички да играят отборно, в това число и водачът. Не открих отговор за какво не направихме държавно управление “, призна тя.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР