Санкциите на САЩ срещу Русия целят най-вече да навредят на

...
Санкциите на САЩ срещу Русия целят най-вече да навредят на
Коментари Харесай

Алекс Алексиев: Единственият изход на Русия от кризата е членство в ЕС

Санкциите на Съединени американски щати против Русия целят най-много да навредят на съветския оръжеен бизнес, който е надали не единственият, който продължава да цъфти, тъй като те имат доста евтини оръжия и надлежно за трети страни са атрактивни. Това разяснява политологът Алекс Алексиев. „ Според съветски учени сега сред 70% и 79% от електрониката, която е нужна за съветските въоръжения, се внася. Тя към този момент не може да се внася поради глобите. Пак поради глобите е съвсем невероятно вземането на банкови заеми и прочие “.

По думите му една от задачите на тези наказания е да се затруднят вложенията в съветски държавни бумаги.

„ За мен постоянно е била по-важна цената на петрола, в сравнение с тези наказания. Те по принцип в никакъв случай не са поставяли една страна в състояние на банкрут примерно “.

Алексиев означи, че Русия има „ необикновено богати находища “ на шистов газ в околност в Западен Сибир, само че страната няма нужната технология за сондиране.

„ Въобще Русия изостана в региона на технологиите. Това е огромната разлика сред Съюз на съветските социалистически републики и настояща Русия. В момента 90% от оборудването за сондиране Русия закупува от Южна Корея “.

Политологът добави, че Русия не може да усвои способи, които в Съединени американски щати съществуват от близо 30 години.

„ Винаги съм считал, че единственият излаз за Русия от тази рецесия, в която се намира, е да стартира малко по малко да става член на Европейски Съюз. Без да влезе стопански в Европа, тя няма никакви вероятности “, сподели още той пред Bloomberg TV Bulgaria.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР