Санкциите на ЕС срещу Русия са като диетата. Такова сравнение

...
Санкциите на ЕС срещу Русия са като диетата. Такова сравнение
Коментари Харесай

Санкциите срещу Русия имат ефекта на диетата

Санкциите на Европейски Съюз против Русия са като диетата. Такова съпоставяне направи от трибуната на Европейския парламент в Страсбург висшият представител на Съюза за външната политика Жозеп Борел.

Евродепутатите му задаваха въпроси за обстановката в Украйна. А мотив за сравнението стана българският представител Александър Йорданов от ГЕРБ и Европейската национална партия (ЕНП).

„ Мисля, че би трябвало да настояваме глобите да бъдат ефикасни. Не можем да се откажем от тях, преди да сме видели техния резултат. Те може да нямат неотложен резултат. Това е все едно да си на диета. Дори малко да ограничаваш храненето, няма да отслабнеш още на другия ден “, отговори Борел.

Той обаче не бе склонен с мнението на Йорданов, че за бъдещите връзки с Русия би трябвало да се беседва не с Владимир Путин, а със идващия й президент.

„ Трябва да се приказва с всички, в това число с Путин. Разбира се, че би трябвало да се беседва с този, който в действителност ръководи. Не можем да беседваме с някой различен.

И е належащо да продължим. За това съществуват дипломатически канали. Няма по какъв начин да се стигне до решение на казуса без интензивно присъединяване на съветската страна “, сподели Борел.

Дипломат номер 1 на Европейски Съюз даде за образец диалога на френския президент Еманюел Макрон с Путин за Запорожката АЕЦ. Той напомни и диалозите, водени от Организация на обединените нации с Москва, с цел да могат да бъдат изнасяне украински артикули.

Путин няма желание да приключи тази война, сподели още Борел. Ако има мирни договаряния, те би трябвало да стартират след прекратяването на сраженията, отговори той на различен въпрос на Александър Йорданов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР