Санкциите на ЕС срещу Русия не целят промяна на режима

...
Санкциите на ЕС срещу Русия не целят промяна на режима
Коментари Харесай

Борел: Санкциите на ЕС срещу Русия не целят смяна на режима в Москва

Санкциите на Европейски Съюз против Русия не целят смяна на режима в Москва, а да се подобрят преговорните позиции на украинците. Това съобщи на конференция висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел след петото изключително съвещание на Съвета на Европейски Съюз по външни работи в последните дни.

Не преследваме промяна на режима, глобите не целят смяна на режима в Русия, те бяха въведени поради войната. Целта е намаляване на съветската стопанска система, с цел да се почувстват последствията и да се укрепи позицията на украинците в договарянията, посочи той.

За страдание няма по какъв начин да спрем войната на следващия ден. Ако някой чака това, не знае защо става дума. От съветския обстрел наподобява, като че ли желаят да разрушат Украйна. Няма да желаеме украинският президент Володимир Зеленски да се съобщи , да напусне Киев и да не се бие, уточни висшият представител в отговори на въпроси на конференция.

По неговите думи през днешния ден европейските външни министри са решили да се разпореди правенето на лист с още съветски банки, които да бъдат обхванати от към този момент наложените наказания. Борел уточни, че към този момент значимото остава да стартира използването на одобрените ограничения против Русия. Той посочи, че договорите сред Москва и европейски страни за доставка на газ не може да бъдат прекъснати внезапно , тъй като засягат вноса в Европейски Съюз на 40 на 100 от това гориво.

Можем доста бързо да понижим този дял, това и вършим, уточни Борел. По неговите думи Европейски Съюз ще форсира енергийния преход. Той заяви, че следва Европейската комисия да отпусне бюджет за страните, приели най-вече украински бежанци, в това число Молдова.

Борел настоя в Украйна да бъдат обособени зона на сигурност към нуклеарните централи. Той посочи, че нападението против Запорожката АЕЦ е против Украйна, само че не изключва последствия за Европа.

По неговите думи глобите не са въведени, с цел да ощетят руснаците. Неизбежно и те ще усетят последствията от " войната на Путин " и единствено Путин може да я спре , съобщи Борел. Той означи, че поради европейските ограничения Русия не може да заплаща дължимите лихви към интернационалните кредитори.

Това не е война на Изтока против Запада, това не е нова Студена война, пазиме суверенитета на всички нации, териториалната целокупност на всички страни. Защитаваме интернационалното право - ненарушаването на границите е значимо за всеки по света, изясни Борел.

Той изрази мощна вяра в почивните дни да има резултат от договарянията с Иран за осъществяване на нуклеарното съглашение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР