Санкции срещу нискотарифни авиопревозвачи. Великобритания заплаши със сериозни наказания Райънер,

...
Санкции срещу нискотарифни авиопревозвачи. Великобритания заплаши със сериозни наказания Райънер,
Коментари Харесай

Санкции срещу нискотарифни авиопревозвачи

Санкции против нискотарифни авиопревозвачи. Англия заплаши със съществени санкции " Райънер ", откакто през вчерашния ден от компанията оповестиха за още анулирани полети през зимния интервал.

Сред тях и такива до и за България. Междувременно и " Уиз еър " разгласи, че стопира някои от направленията от и до София.

400 хиляди пасажери са наранени откакто нискотарифната самолетна компания " Райънер " разгласи още анулирани полети. Това са 18 000 полета по над 30 маршрута, измежду тях и по направленията от София до Кастелон, Меминген, Пиза, Стокхолм и Венеция.

Нискотарифната самолетна компания " Уиз еър " от началото на ноември стопира полетите си от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шeфийлд.

От компанията изясняват, че заетостта на полетите по тези направления не отговоря на упованията им. Поне няколко са полетите на нискотарифните самолетни компании от летище София всеки ден. Такъв е и този на Симона и сина й.

„ Информираха ни по интернет и на пощата, проверихме си и всичко с нашия полет е наред. Сега сме на екскурзия при другари, само че в случай че е за нещо значимо несъмнено друга компания бихме потърсили”, показаха засегнатите.

Радина лети за Варшава. Обяснява си анулирането на полетите с продажбата на прекомерно доста билети и споделя, че при последваща резервация ще се замисли дали да избере същия транспортьор. „ В доста от случаите, когато съм пътувала е имало проблеми с повтаряне тук-там на клиенти. Понякога ниската цена се отразява много на проектите и стратегиите и може да се окаже висока”, съобщи тя.

Всеки пасажер, чиито полет е анулиран има право да избере сред различен полет или възобновяване на цената на билета. И " Райънер ", и " Уизер " настояват, че са уведомили засегнатите и въпреки всичко е добре пасажерите също да потърсят компенсацията си.

Потърпевшите имат право на в допълнение обезщетение, с изключение на, в случай че не са предизвестени 14 дни преди полета. На формалните ни запитвания и двете нискотарифни самолетни компании дадоха отговор документално. Единият транспортьор счита за незадоволително заети трите спрени посоки, а другият лимитира полетите до март следващата година, тъй като лети с 25 самолета по-малко.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР