Сан Франциско продължават усилията за премахване на употребата на еднократни

...
Сан Франциско продължават усилията за премахване на употребата на еднократни
Коментари Харесай

Забраняват пластмасовите бутилки на летището в Сан Франциско

Сан Франциско не престават напъните за унищожаване на използването на еднократни пластмасови артикули. От 20 август влизат в действие нови правила на интернационалното летище в американския град.

Международното летище на Сан Франциско желае да се трансформира в първото в света без боклуци. Поредна стъпка в тази посока е възбраната за потреблението на пластмасови бутилки за вода.

Пасажерите ще би трябвало да си носят лични шишета за многократна приложимост, а магазините на аеропорта ще оферират вода в алуминиеви кенчета, стъклени бутилки или такива от други материали, които могат да се рециклират. Забраната не се отнася за безалкохолни питиета с добавени аромати или сокове.

За облекчение на хората на територията на летището към този момент са конфигурирани повече от 100 чешми и автомати, откъдето да се пълнят бутилките.

Сиатъл обаче беше първият огромен град в Съединени американски щати, който забрани потреблението на пластмасови сламки за пиянство, а летището в града последва образеца. Като опция се употребяват рециклируеми картонени опаковки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР