Самюъл Клемънс, известен на всички като Марк Твен, е признат

...
Самюъл Клемънс, известен на всички като Марк Твен, е признат
Коментари Харесай

9 съвета за страхотен живот от Марк Твен

Самюъл Клемънс, прочут на всички като Марк Твен, е приет хуморист и класик в литературата. Написал е безконечни романи като „ Том Сойер " и „ Приключенията на Хъкълбери Фин ". Много харесвани са и неговите афоризми и анекдоти, които забавляват, само че и учат в това време. В този ред на мисли ви представяме 9 потребни съвета за страховит живот от американския публицист, съпроводени с цитати, оповестени в lira.bg

 mark-twen

1. Одобрявайте себе си. „ Човек не може да се усеща удобно без личното си утвърждение ". Не можете да желаете утвърждение от другите, без да го получите първо от себе си. Дайте си вътрешна независимост и бъдете такива, каквито желаете да бъдете. Заради вас самите, а не поради някой различен.

2. Ограниченията ви може да са само в мозъка ви. „ Възрастта е проблем повече на мозъка, в сравнение с материята ". Ние постоянно сами слагаме трудности пред себе си. Ако се освободим от това възприятие, ще имаме доста повече благоприятни условия за личностно развиване. Не е елементарно, лишава време, само че е постижимо.

3. Бъдете спокойни и се забавлявайте. „ Нищо не може да удържи офанзивата на смеха ". Хуморът и смехът са страхотни принадлежности, които оказват помощ във всяка обстановка. Когато човек работи умерено и с готовност, той реализира по-добри резултати. Опитайте се да бъдете оптимисти и да се радвате на живота.

4. Освободете се от гнева. „ Гневът е киселина, която може да навреди на кораба доста повече от всичко друго, което може да бъде разлято ". В множеството случаи гневът е неправилен. Ако сте сърдит на някого с дни, единствено си вредите, тъй като този човек може да не е наясно по тази причина или да не се интересува. Разрешете оптимално бързо спора очи в очи или просто се освободете от гнева.

5. Не приемайте нищо за даденост. „ Светът не ви дължи нищо – той е пристигнал тук първи ". Когато сме деца, родителите ни дават доста неща на готово. Когато сме възрастни обаче към този момент няма кой да извършва тяхната роля. Погледнете от гледната точка на свободата – към този момент сте на шофьорското място и можете да карате накъдето пожелаете.

6. Ако поемате по друг път се пригответе за следствията. „ Човек с нова концепция е чудак, до момента в който концепцията не се окаже сполучлива ". Ако измененията нещо генерално в себе си, очаквайте разнообразни реакции. Не всички ще се радват за вас. Това не трябва да ви стопира, в случай че вярвате в себе си.

7. Фокусирайте се върху задачите си. „ Извлечете мислите си от неприятностите – за ушите, за петите, за каквото и да е ". Няма по какъв начин житейският ви път да бъде безпроблемен. Не позволявайте на непредвидените спънки да ви отхвърлят от крайната ви цел. Тя е най-важна – продължавайте да я следвате, до момента в който най-после не я постигнете. Проблемите не са нищо друго с изключение на опит, късмет да научите нещо ново.

8. Не се фокусирайте само върху себе си. „ Най-добрият метод да се зарадвате е да зарадвате някой различен ". Това звучи спорно, само че е правилно. Ако помогнете на другар, ще бъдете щастливи и двамата. Добрият резултат може да ви стимулира да продължите по същия път.

9. Правете това, което в действителност желаете. „ След 20 години ще сте по-разочаровани от нещата, които не сте създали, в сравнение с от тези, които сте създали... Изследвайте! Мечтайте! Откривайте! ". Много добър откъс! Използвайте го като мотивация за триумф.

Снимки ~ pipesmagazine.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР