Samsung пусна първия си смартфон, който поддържа 45W кабелно зареждане

...
Samsung пусна първия си смартфон, който поддържа 45W кабелно зареждане
Коментари Харесай

Слухове: Galaxy S24 Ultra ще получи 65W бързо зареждане и нова технология на акумулатора

Samsung пусна първия си смарт телефон, който поддържа 45W кабелно зареждане през 2019 година (Galaxy Note10+) и към момента липсва прогрес в това направление. Появиха се клюки, че обстановката ще се промени с появяването в устройствата на компанията на нова технология за стековане на батериите, която към този момент се употребява в електрическите автомобили.

Според @RGCloudS, такива батерии ще се появят в Galaxy S24 Ultra и евентуално в S24+. В момента Samsung тества единствено стековани акумулатори в една от своите китайски заводи, до момента в който заводът в Чхонан в Южна Корея към момента чака да дойде индустриалното съоръжение.

Стековането — това е новаторски способ за “подреждане “ на батериите, при който такива съставни елементи, като катоди и аноди се комбинират по характерен метод за по-добра енергийна компактност.

Методът ще разреши на смарт телефоните да реализират оптималната скорост на зареждане с нараснала до най-много самостоятелност. Известно е, че потенциалът на S24 Ultra и S24 + ще бъде 5000 mAh. В бъдеще стекованите акумулатори може да се употребяват и в смарт телефоните Galaxy Z Flip6 и Z Fold6, а Apple ще ги употребява във всичките си модели iPhone 15.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР