Samsung по-рано съобщи, че планира да разшири своето семейство от

...
Samsung по-рано съобщи, че планира да разшири своето семейство от
Коментари Харесай

Дискът Samsung 990 Pro във версия 4 TB ще се появи през октомври – беше оценен на $345

Samsung по-рано заяви, че възнамерява да разшири своето семейство от известни твърдотелни NVMe-дискове Samsung 990 Pro от стандарта PCIe 4.0 с 4TB модел. Тази седмица компанията разкри по кое време устройството ще бъде пуснато в продажба и какъв брой ще коства.

В какви версии ще се предлага Samsung 990 Pro 4TB?

Samsung 990 Pro 4TB ще се предлага във тип на SSD без охладителна система (моделът MZ-V9P4T0BW), както и във версия с алуминиев нагревател и подсветка (моделът MZ-V9P4T0CW).

Кои са главните му спецификации?

Samsung 990 Pro е основан на фирмения 8nm контролер на паметта Samsung Pascal и 176-слойни чипове флаш-памет Samsung TLC 3D NAND. Новият 4TB модел ще предлага същите скорости на поредно четене и запис като 2TB модел — надлежно 7540 и 6900 MB/s. Скоростта за четене на устройството ще бъде до 1,6 милиона IOPS, а при записи – 1,55 милиона IOPS. SSD също ще получи 4GB LPDDR4 кеш и запас за презапис от 2400 TBW (терабайта презаписана информация).

Ще наруши ли по-големият размер на паметта съвместимостта с настоящите ноутбуци?

Компанията добави, че потреблението на чипове NAND флаш-памет от 8-мо потомство с висока компактност от 1 Tbit е разрешило да бъдат ситуирани на устройството Samsung 990 Pro 4 TB не от двете, а от едната страна. По този метод продуктът може да се употребява без проблеми в същите ноутбуци, без боязън от несъответственост с устройството.

Кога ще се появи на пазара и на какви цени?

В продажба Samsung 990 Pro с размер 4TB ще бъде пуснат през октомври. В формалния онлайн-магазин на компанията, както и в страничните онлайн-търговски платформи, устройството ще се предлага за $344,99. В продажба ще се предлага и версия с инсталиран охладителен нагревател. Препоръчителната му цена е $354,99.

Производителят разгласи и подготовката на новата версия на софтуера Samsung Magician 8.0 за наблюдаване и ръководство на SSD. Новата версия на приложението ще бъде налична през септември. Компанията не оповестява нищо по отношение на новите функционалности в Magician 8.0.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР