Samsung обикновено публикува прогнози за печалбата си всяко тримесечие, за

...
Samsung обикновено публикува прогнози за печалбата си всяко тримесечие, за
Коментари Харесай

Samsung със сериозно занижени очаквания за Q1 2019

Samsung нормално разгласява прогнози за облагата си всяко тримесечие, с цел да могат вложителите да са наясно какво могат да очакават, когато се появят действителните цифри. Сега обаче, софтуерният колос с изключение на прогнозата си, насочва и предизвестие, което съгласно Reuters цели да приготви вложителите за неприятните резултати на компанията за първото фискално тримесечие на годината.

Южнокорейският производител на смарт телефони счита, че облагата за първото тримесечие на 2019 година ще бъде под упованията поради спада в цените на чиповете, както и по-слабото търсене на чипове и панели за екрани. Според DRAMeXchange да вземем за пример цените на DRAM чиповете са паднали с над 20% през първото тримесечие на годината.



С други думи, компанията усеща резултатите от забавянето на стопанските системи и отслабването на продажбите на смарт телефони по целия свят. Samsung да вземем за пример доставя OLED панелите за по-новите модели iPhone на Apple, тъй че забавянето на продажбите на iPhone ще повлияе и на продуктивността на корейската компания.

Прогнозата отразява и предизвестието на софтуерния колос, което той направи при публикуването на резултатите си за четвъртото тримесечие на 2018 година Тогава от Samsung обявиха, че чакат спад в облагите за 2019 година заради по-слабото търсене на памет-чипове, което е и част от повода компанията да влага в нови категории като сгъваемите смарт телефони. Много е допустимо в границите на тази година да забележим и други пробни инициативи от южнокорейската компания в опита ѝ да откри точната формула, с цел да върне облагите си най-малко на равнищата от близкото минало.

Според Reuters анализаторската компания Refinitiv SmartEstimate слага оперативната облага на Samsung за интервала от януари до март в границите на 6,4 милиарда $. Това е по-малко от половината от облагата от 13,8 милиарда $, регистрирана от компанията през същия интервал на предходната година. Анализаторите също по този начин чакат продажбите на Samsung да спаднат от 53,5 милиарда $ преди година до 47,5 милиарда $ в този момент.

Следващата седмица се чака Samsung да разгласи формалната статистика.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР