Samsung Electronics обяви, че оперативната ѝ печалба за последното тримесечие

...
Samsung Electronics обяви, че оперативната ѝ печалба за последното тримесечие
Коментари Харесай

Samsung отбеляза скок на печалбата с 26% за последното тримесечие

Samsung Electronics разгласи, че оперативната ѝ облага за последното тримесечие на 2020 година е повишена с над 26%, откакто силата на компанията в производството на съставни елементи и приключени артикули ѝ разрешиха да процъфти на фона на пандемията, съобщи Fox Business.

Южнокорейският софтуерен колос чака облагите за актуалното тримесечие да намалеят поради слабия $ и разноските, свързани с уголемение на индустриалните линии, което евентуално ще повлияе на бизнеса на Samsung с чипове с компютърна памет.

Подобно на други, ангажирани в сегмента, и този производител на електроника беляза положителни резултати поради нарасналото търсене на компютърни чипове и устройства, откакто милиони хора бяха принудени да останат по домовете си и да ги трансформират в място за всичко, в това число работа.

Оперативната облага на Samsung от октомври до декември 2020 година е набъбнала до 8.1 милиарда $, което съставлява 26.4% растеж по отношение на същия интервал година по-рано. Приходите са нарастнали с 2.8% до 55.3 милиарда $.

От производителя оповестиха, че през четвъртото тримесечие са траяли да следят мощно търсене на съставни елементи поради устрема на огромните клиенти да стартират нови модели смарт телефони, както и заради обстоятелството, че фирмите за облачни услуги са нараснали вложенията си в центрове за данни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР