Samsung Electronics България и фондация „Заслушай се“ обявиха, че услугата

...
Samsung Electronics България и фондация „Заслушай се“ обявиха, че услугата
Коментари Харесай

Мобилно приложение превръща говор към текст в реално време в подкрепа на ученици и студенти с увреден слух

Samsung Electronics България и фондация „ Заслушай се “ оповестиха, че услугата за трансформиране на диалект към текст, чиято пилотна фаза дружно стартираха в края на предходната година, към този момент е изцяло автоматизирана и в подготвеност да отговори на огромното търсене от страна на хората с повреден слух в България.
„ Говор към текст powered by Samsung” съставлява мобилно приложение, което в действително време трансформира речта в писмен текст. При старта на пилотната фаза в края на 2016 година услугата се осъществяваше благодарение на стенографи, които отдалечено участваха в процеса. След дейна работа в продължение на съвсем година, тя е автоматизирана и работи изцяло независимо.
Към момента мобилното приложение за трансформиране на диалект към текст е предопределено да подкрепи образованието на деца и младежи с повреден слух, осигурявайки им по-високо качество на образование. Така глухите възпитаници и студенти ще имат опция да прочетат всичко, което преподавателят приказва, даже това, което споделя, до момента в който написа на дъската. В момента 7000 деца с друга степен на загуба на слух посещават всеобщи учебни заведения и изпитват съществени усложнения в час, като са принудени да четат по устните, с цел да съумеят да схванат това, което споделя учителят. Подобна е обстановката и с близо 300 студенти с повреден слух, които пропущат по-голямата част от информацията, предадена по време на лекциите.
„ В България главната част от напъните на Samsung, като обществено виновна компания, са ориентирани в поддръжка на образованието и подобряването на цифровите умения на младежите. С този план вършим голяма крачка напред в обезпечаването на еднакъв достъп до по-качествено обучение на хилядите деца с повреден слух у нас. Нужни са още доста старания, с цел да може тези деца, а и цялата общественост на глухите хора, да се радват на обществено налична среда, само че със взаимните старания на неправителствения бранш, институциите и бизнеса, тази цел е изцяло постижима “, съобщи Жасмина Петкова, експерт „ Корпоративни обществени планове и връзки с обществеността “ в Samsung Electronics България.
Иновативната услуга за трансформиране на диалект към текст се осъществя с помощта на самодейността Tech Institute на Samsung, която обезпечава професионално образование под формата на на практика курсове за студенти, посредством които младежите усъвършенстват цифровите си умения, получават подготовка в обособена софтуерна област и се приготвят за бъдещата си реализация на пазара на труда. Студенти, участващи в професионалните курсове на Samsung, са част от екипа от IT експерти, който създаде платформата, като по този метод Samsung обезпечава за младежите освен опция за възстановяване на техните цифрови умения, само че и действителен план с благородна идея, в който да ги приложат на процедура.
„ Много сме признателни на Samsung България, че предизвикаха първата стъпка за обезпечаване на досегаемост до обучение за децата и младежите с повреден слух в България посредством автоматизирането на приложението за диалект към текст. Ние от Фондация „ Заслушай се “, като застъпническа организация за качествено и налично обучение за децата и младежите с повреден слух, знаем, че дружно с родителите, учителите, включително ресурсните учители, слухово-речевите рехабилитатори и други експерти, които са включени в обучителния развой, просветителните институции и МОН би трябвало да продължим да работим в посока качествени просветителни практики за децата с повреден слух. Нужно е да бъдат обезпечени профилирани методики за образование на глухите деца, обучителни стратегии по жестов език за ресурсни учители, въвеждането на жестовия език в профилираните учебни заведения за глухи деца. Освен това, желаеме да въведем и благоприятни условия за себеоткриване и мотивация измежду глухите деца и младежи “, сподели Ашод Дерандонян, създател и ръководител на фондация „ Заслушай се “.
Услугата за трансформиране на диалект към текст е част от задачата на фондация „ Заслушай се” за обезпечаване на еднакъв достъп на 120 000 хора с повреден слух в България, в която интензивно се включва Samsung като обществено виновна компания, която се стреми да усъвършенства живота на хората посредством своите нововъведения. Дългосрочната цел е услугата да се употребява освен в помощ на образованието, а и по време на обществени събития, помагайки на хората с повреден слух да вземат участие пълноценно в обществения живот.

Samsung Electronics Co. Ltd. въодушевява света и оформя бъдещето с трансформиращи хрумвания и технологии, преобразявайки света на тв приемниците, смарт телефоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, цифровите уреди, принтерите, здравното съоръжение, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. За да откриете повече, апелирам, посетете нашия формален информативен уебсайт news.samsung.com.
– единствената организация в България, която работи за обезпечаване на еднакъв достъп на хора с повреден слух до обучение, услуги и кариера. За повече информация: www.zaslushaise.bg

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР