Сампдория отново ще е царят на Генуа. "Моряците" взеха градското

...
Сампдория отново ще е царят на Генуа. "Моряците" взеха градското
Коментари Харесай

Самп пак превзе Генуа с успех в дербито, Гълъбинов не игра

Сампдория още веднъж ще е царят на Генуа. "Моряците " взеха градското дерби на "Мараси " със спокойното 2:0. Така те победиха за пети път в последните седем издания на този напечен конфликт.

Гастон Рамирес и Фабио Куалярела бяха героите в този мач, тъй като те означиха попаденията в него. За Дженоа не игра българският национал Андрей Гълъбинов, който остана измежду неизползваните запаси за отбора си.

Мачът предложи доста страсти на почитателите, като беше доста равносилен в самото начало. Но ситуациите липсваха в тези моменти. Най-чистото от тях пристигна в 20-та минута и беше за "грифоните ".

Тогава някогашният състезател на Милан Джанлука Лападула се озова на хубава позиция в наказателното поле, само че ударът му мина безусловно на сантиметри настрана от вратата и топката не се оплете в мрежата.

Само четири минути по-късно падна и единственото попадение в мача. Тогава Дуван Сапата проби по фланга и центрира ужасно на главата на Гастон Рамирес, който прониза мрежата за 1:0.

Последваха равностойни минути, като "моряците " изпуснаха няколко благоприятни условия посредством Фабио Куалярела. Преди почивката пък Армандо Идзо можеше да изравни за Дженоа, само че ударът му беше избит от бранител в последния миг.

След почивката Самп държеше събитията на терена и не позволяваше да се стига до съществени рискове пред вратаря си. Пет минути преди края пък беше поставена дефинитивно и точката на разногласието.

Тогава ветеранът Фабио Куалярела заби втория гвоздей в ковчега на Дженоа след нова асистенция на Дуван Сапата и оформи крайния резултат. Малко по-късно Мигел Велосо изпусна най-хубавото състояние за "грифоните " след почивката и всичко свърши.

След този процес на генуезкото дерби Сампдория събра 23 точки на шестата позиция, от която няма по какъв начин да мръдне, каквото и да се случи в останалите мачове от кръга. Дженоа остава предпоследен със единствено 6 точки и бъдещето му е все по-несигурно.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР