Самовила се снима само за нощ на фестивала в ЖеравнаСлед

...
Самовила се снима само за нощ на фестивала в ЖеравнаСлед
Коментари Харесай

Новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok

Самовила се снима единствено за нощ на фестивала в Жеравна

След фурора на „ Изгори ме “, креативният тандем на DIA и Денис Попстоев повтаря формулата на триумфа и в „ Самовила “.
„ Самовила “, новата ария на DIA, е издържана в емблематичния за певицата стил- микс сред авторски фолклор и настоящо шлагер звучене.

Видеото към „ Самовила “ е неповторимо, без пресилване. Кадрите са снимани по време на фестивала на XV Международен фестивал на фолклорната носия " ЖЕРАВНА 2023 " където DIA бе специфичния посетител на финала. За пръв път уредниците разрешават музикален видео клип да се снима по подобен метод, запечатвайки извънредното представянето на песента пред аудитория.
„ Операторите снимаха в действителност неповторими моменти.- споделя DIA- За разлика от други песни, за които е належащо време, с цел да влязат в душата и сърцата на хората, „ Самовила “ се хареса на мига. Публиката в Жеравна непринудено се хвана в хороводни стъпки. Усещането беше в действителност неописуемо, тъй като всички тези хора, облечени в национални носии, безусловно се отдадоха на магията на песента и наситиха това магично място с силата си. Аз мечтаех да пея в Жеравна и тъкмо там да фотографирам клип, тъй като това е единственото място, в което може да видиш, едновременно, толкоз доста хора с носии. Дори операторите бяха с везани ризи.  Атмосферата на най-автентичния фестивал е най-подходящата за моята музика. “

  DIA пробва да показа възприятието и с почитателите си в Tik Tok, пускайки малко видео от присъединяване в Жеравна. Както на множеството си концептуални участия, тя е със особено основана за нея рокля от VEZE. Буквално след броени дни видеото става viral достигайки близо 170 хиляди органични гледания. „ Това е доказателство, че младежите харесват българския фолклор. Сказанията, вярванията и традициите в действителност се предават през поколенията. “

 


Стара легенда заляга и в текста, концепцията и думите на песента. „ Самовила “ споделя за омайната мощ на античните, ефирни създания, които подмамват мъжете с прелестната си ария. В същото време DIA прави контрапункт в концептуално подредени фрагменти от съвремието, а цялостното чувство в действителност е като за момент да се върнеш в магичното минало, с цел да откриеш чудото на сегашното.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg