Самоук художник и кметът на врачанското село Добролево решиха да

...
Самоук художник и кметът на врачанското село Добролево решиха да
Коментари Харесай

Самоук художник и кмет боядисаха брадата и косата на Христо Ботев

Самоук художник и кметът на врачанското село Добролево взеха решение да направят кардинална смяна на монумент на Христо Ботев, като реновират монумента на поета бунтовник.
Прочетете още
Но концепцията им е надалеч от елементарна. И по този начин в диалог двамата мъже стигат до извода, че щом Ботев е умрял на 29 години и на всички фотоси, запечатали достоверния му облик е с тъмна коса, може да оцветят косата и брадата му с черна багра. 

„ Само аз сервирам цветя на този монумент. За ден направихме смяната и стартира рецензия в обществените мрежи “, сподели кметът Пепи Данчев.

Художникът също отбрани своята позиция и съобщи, че не вижда да е направил неточност.

„ Тези, които ни подлагат на критика, да не би да са приключили в Сорбоната. Когато не схващат от изкуство, не знам за какво се изричат. Не виждам къде тук е поругаването на паметника. Той с черна коса и брада приличаше на жив, считам, че го бяхме подобрили “, изясни самоукият художник.

Част от жителите на селото опазиха своя кмет и видяха в рецензиите политически подбуди.

„ Нов кмет, нов монумент, за какво никой не сподели по какъв начин той запълва дупки по улиците самичък с бригада или за какво не снимаха по какъв начин пасат гъски в детската градинка. Децата идват да играят, а виждат изпражнения “, разяснява жена от Добролево.

Тя разясни и че доста от хората в селото са изразили поддръжка за смяната в паметника, съобщи bTV. 

По-късно черната коса и брада на монумента са заличени и пребоядисани в бронз.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР