Самоубилият се прокурор Васил Миков, който беше намерен днес окоlо

...
Самоубилият се прокурор Васил Миков, който беше намерен днес окоlо
Коментари Харесай

Самоубилият се прокурор бил яростен критик на Филчев

Самоубилият се прокурор Васил Миков, който беше открит през днешния ден окоlо 15,30 часа мъртъв в дома му в София, приживе беше прочут като един от най-яростните критици на някогашния обвинител №1 Никола Филчев. Според първичния оглед магистратът се е прострелял със служебния си револвер. " Няма подозрение, че става въпрос за самоубийство ", потвърдиха пред " Трафикнюз " източници от полицията.

61-годишният Миков беше първият началник на Апелативната прокуратура във Варна. През 1998/1999 година два пъти беше претендент да наследи някогашния основен прокурор Иван Татарчев, само че не беше утвърден от Висшия правосъден съвет. Веднъж беше подценен поради тогавашния началник на спецследствието Бойко Рашков (чийто декрет за назначение не беше подписан от държавния глава), а втория път поради някогашния заместник-министър на правораздаването Никола Филчев.

Няколко месеца по-късно Миков се оплаква, че е подложен на напън от новия обвинител №1 Филчев. Било му е декларирано в прав текст, че би трябвало да подаде молба за преназначаване в Добрич. Миков отхвърля и тогава по думите му стартира нечуван тормоз. “Инструмент на този напън стана Николай Колев, прокурор от ВКП”, твърди Миков в докладната си до Висш съдебен съвет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР