Самото сядане с ГЕРБ на една маса за преговори ни

...
Самото сядане с ГЕРБ на една маса за преговори ни
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Няма да свалим картите и да играем играта на ГЕРБ

„ Самото сядане с ГЕРБ на една маса за договаряния ни носи негативи “, уточни депутатът от ПП-ДБ
Няма да се поддадем на напън и ултиматуми. За ПП-ДБ е доста значимо пред бъдещото държавно управление да бъдат сложени ясни цели и отговорности, които ще са в полза на страната. Едва тогава може да се приказва за състав на кабинет. Управленската стратегия на обединението ще бъде разисквана с всички парламентарно показани партии, с цел да се търси необятна поддръжка. Това съобщи пред Нова телевизия Андрей Гюров от „ Продължаваме промяната “ в отговор на въпрос ще успее ли и дали обединението му ще извърши настояването на ГЕРБ-СДС да показа лист с имена на претенденти за министри и министър председател, които биха предложили.

„ Намираме се в първия мандат. Отговорността е напълно на мандатоносителя, да предприеме стъпките, които счита за верни. При обстановка, в която партията победител не може да даде работещо решение – би трябвало ние да предложим такова “, добави Гюров. 

Той увери, че обединението му подхожда безусловно отговорно в процеса на договаряния за съставяне на кабинет. „ Всички виждаме, че България има потребност от постоянно държавно управление. Това, което зависи от ПП-ДБ – ще го създадем. Процесът на образуване на кабинет при нас не е развой на написване на едни имена на един лист. Ние следваме процеси и ще включим в диалозите всички останали парламентарни партии, започвайки от най-голямата.  Всички споделят, че работещият вид ще е с втория мандат. Ще чакаме поддръжка за кабинет с втория мандат “, уточни той.

И беше безапелационен, че обединението му няма да следва линията на ГЕРБ по въпроса със листата с имената на министри и министър председател. „ Имаме личен метод към решение на казуса с постоянното държавно управление и по никакъв метод няма да играем с играта на ГЕРБ със събаряне на картите и ходове, които се пробват да притиснат втората парламентарна мощ да направи някакви ходове, които не дават отговор на нашите правила и обещанията към гласоподавателите ни “, акцентира Гюров.

Той още веднъж повтори позицията на ПП-ДБ, че няма да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ и няма да вземат участие в техен кабинет.

„ Самото сядане с ГЕРБ на една маса за договаряния в миг, в който не са дали сигнали и индикации, че са подготвени да трансформират метода, по който виждат усвояването на властта – носи негативи за нас. Много български жители са откровено обезпокоени от връщането на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили във властта. Затова търсим вид, с цел да дадем един по-малко неприятен резултат на гласоподавателите “, уточни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР