Самотна майка страда от тежка форма на рак и има

...
Самотна майка страда от тежка форма на рак и има
Коментари Харесай

Самотна майка се бори с тежко заболяване, има нужда от помощ

Самотна майка страда от тежка форма на рак и има потребност от средства за химиотерапия в чужбина. Терапия в Турция дава късмет да спре развиването на тумора, само че сумата е непостижима за нея.  

Весела Атанасова е на 48 година и се бори с израстък на панкреаса. Първите признаци се появяват предходната пролет, с болки в стомаха, които се усилват.      

Снимка: btvnovinite.bg

„ При неприятно стичане на събитията, аз счупих таз при едно несъзнателно рухване и бях два месеца на инвалидна количка обездвижена. После се оказа, че това е разследване най-вероятно от тумора, който е работил “, споделя дамата.

Роси е играч и треньор по плуване и е в тежко положение след злополука

При назначеното ѝ лекуване израстък не е открит. Вижда се месеци по-късно при ядрено-магнитен резонанс, когато към този момент е повишен. В болница в София лекарска комисия дефинира, че е втори етап и назначава интервенция и лъчетерапия.  

Снимка: btvnovinite.bg

„ При отварянето се откриха в черния дроб голям брой метастази, които съгласно хирурга е отстранил, а не е отстранил по-големия израстък в панкреаса, с цел да се облъчва с лъчетерапия. Впоследствие се оказа, че лъчетерапия в този случай не е подобаваща, би трябвало химиотерапия “, прецизира Весела. 

Отнетите пари от мъжа се оказват последните от инвалидната му пенсия

Туморът се оказва не във втори, а в четвърти финален етап. Подобна интервенция освен, че е непотребна, само че и води до закъснение на лекуването.

„ Сега ми следва доста тежка химиотерапия. Сега единствено вяра ми дават в Турция. Тук всеобщо ни водят обезсърчителен случай “, споделя самотната майка.

Снимка: btvnovinite.bg

За да си оказва помощ, Весела, която в този момент не може да работи, плете вкъщи. Заедно с майка си, болна от диабет и обездвижена. Но двете сами не могат да съберат нужната сума от 100 000 лв. за курса химиотерапии.  

Ако желаете и имате опция да помогнете на Весела, сметката е:

IBAN: BG76BUIN95611000711184

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Весела Атанасова Атанасова

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР