Самотен възрастен мъж беше жестоко пребит и ограбен във врачанското

...
Самотен възрастен мъж беше жестоко пребит и ограбен във врачанското
Коментари Харесай

Рецидивисти пребиха и ограбиха възрастен мъж във врачанско село

Самотен възрастен мъж беше грубо пребит и ограбен във врачанското село Рoгозен.

Извършителите са престъпно проявени, единият е малолетен, другият - неотдавна излязъл от пандиза.

85-годишният Цветан Данковски е болен и диша с кислороден уред. Това обаче не стой неговите грабители, които го атакуват атакуван в неделя в своя дом.

„ Гледах мача ЦСКА – Славия. На полувремето станах, с цел да си включа кислорода. Това стана към 18:45 ч., когато става най-тъмно. Влизат двама – единият по-крупен, а другия – дребен. Големият напряко с два юмрука (ме удари) в главата. Аз паднах на леглото, стартира да ме бие с някакво желязо по главата. Разбрах след това, че бил револвер “, описа пред Цветан.

Нападателите го заплашили, че в случай че не им даде парите си, ще го гръмнат. Цветан им дал наличните си средства и ги помолил да си тръгнат, тъй като почнал да се утежнява в резултат на ударите и да се задушава.

„ Видях, че ще се умира. Задушавах се, сърцето не работи “, показа потърпевшият.

След като взели 280 лева, които били останали от пенсията му и телефона му, двамата мъже си тръгнали.

Цветан престоява самичък през нощта, най-после съумява да излезе и да се свърже с брат си, който живее в прилежащата къща.

Двамата причинители са престъпно проявени и добре познати в общината. Единият е единствено на 15 години, само че към този момент има няколко каузи против него, като едното е за обезчестяване. Другият е рецидивист излязъл неотдавна от пандиза, осъждан за многочислени обири, сподели кметът на Рогозен Пламен Кюковски.



Снимка: btvnovinite.bg

Цветан е плащал на охранителна компания, само че съгласно кмета, тя няма нужния потенциал, с цел да прави дейно тази активност и единствено неин патрул минава понякога.

В община Хайредин има четирима служители на реда, които би трябвало да обслужват шест села, което е извънредно незадоволително, уточни кметът на Рогозен.

Води се досъдебно произвеждане за нападението над Цветан. По-възрастният нападател се е укривал до нощес, само че към този момент е задържан.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР