Самостоятелно музикално турне започват виртуозите на пианото Хасан и Ибрахим.Огромният

...
Самостоятелно музикално турне започват виртуозите на пианото Хасан и Ибрахим.Огромният
Коментари Харесай

Хасан и Ибрахим на европейско турне

Самостоятелно музикално турне стартират виртуозите на пианото Хасан и Ибрахим.

Огромният интерес към близнаците е повода да изнесат поредност от концерти, които стартират първо в Нидерландия, а по-късно ще продължат в България.
" Първата изява на синовете ми ще бъде на 27 март в Маастрихт, а още на идващия ден пътуват за България. На 3 април ще бъдат в Сливен (зала " Зора " - 18,30 ч), ден по-късно в Ямбол (зала " Съвременност " - 18,30 ч), на 5 април в Бургас (от 19 ч в Експозиционен център " Флора " ), на идващия ден ще свирят във Варна (концертно студио на радио " Варна " в 19 ч) и турнето приключва в изява в Добрич (Огледална зала " Нели Божкова " - 18,30 ч) ", описа пред " България Днес " Денис Игнатов, татко и наставник на 19-годишните пианисти.

Всеки от концертите ще бъде с дълготрайност 55-65 минути, а в програмата ще изпълнят творби на Моцарт, Рахманинов, Шопен, Лист и Бетовен. Няма да бъдат пропуснати и българските творби и Хасан и Ибрахим ще изпълнят част от творчеството на великия Панчо Владигеров. Една от кулминационните точки на концертите ще бъде изсвирването на очерк от Ференц Лист - специалисти и преподаватели от Западна Европа показват, че Хасан и Ибрахим са измежду малцината хора в целия свят, които могат да го изпълнят на високо равнище.

" Близнаците учат в Нидерландия, само че но не не помнят от кое място са тръгнали и връзката им с България постоянно ще я има. Дано публиката остане удовлетворена, защото от доста време хора у нас желаеха да видят момчетата на родна сцена. Не тъй като са мои синове, само че мога да кажа, че никой присъстващ няма да съжалява, защото предстоят забележителни концерти ", добави пред вестника Игнатов.

Турнето ще бъде в огромни градове в Югоизточна България, като проектите на Хасан и Ибрахим са следващата година да има още веднъж музикална обиколка, само че в други елементи на страната. Така повече хора ще могат да се допрян онлайн до магнетичните им осъществявания.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР