Самостоятелна изложба на самобитния творец Теодоси Антонов беше открита в

...
Самостоятелна изложба на самобитния творец Теодоси Антонов беше открита в
Коментари Харесай

Картини, скулптури и графики представя на изложба в Берковица художникът Теодоси Антонов

Самостоятелна галерия на самобитния създател Теодоси Антонов беше открита в общинската художествена изложба „ Отец Паисий “ в Берковица.
Тя е наречена „ Живопис. Графика. Скулптура ” и на нея Антонов показва пейзажи, портрети, абстракции, фигурални композиции, графики и статуи.
Теодоси Антонов е роден през 1943 година в град Фердинанд, в този момент Монтана. Завършва Художествена гимназия в София през 1963 година и Национална художествена академия през 1971 година. Антонов работи в разнообразни посоки – статуя, живопис, графика и приложно изкуство. Освен това написа лирика и прозаичност и има издадени 12 книги. Член е на Съюза на българските писатели, на Съюза на българските художници и на Съюза на българските публицисти. Има хетерогенен гений - рисува, създава статуи, статуетки, монументи, а също плакети и медали. Теодоси Антонов има голям брой независими изложения в София, Пловдив, Враца, Монтана, Видин, Лом, Белоградчик и така нататък, а негови творби са владеене на галерии и колекционери у нас и в чужбина.
От 1982 година до 2010 годна Теодоси Антонов е шеф на художествена изложба „ Кирил Петров “ в Монтана и основава една от най-стойностните сбирки картини от остарели български художници-класици. В момента продължава да твори в разнообразни жанрове. Неговата галерия в Берковица може да бъде забелязана до 5 април.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР