Самопровъзгласилият се президент на Беларус Александър Лукашенко заяви, че не

...
Самопровъзгласилият се президент на Беларус Александър Лукашенко заяви, че не
Коментари Харесай

Лукашенко: В Русия някои не ги сдържа да вземат Беларус в РФ, това ще означава война

Самопровъзгласилият се президент на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че не е срещу основаването на съюзна страна със страната агресор Русия, само че е срещу отнемането на независимостта на страната, написа Гордон.

Беларус, " не по своя виновност ", е суверенна страна и никой не е давал компетенции за включването ѝ в състава на Русия, съобщи Лукашенко в изявление за съветското пропагандно издание „ Известия “.

Той разяснява, че някои хора от висшите кръгове в Русия „ просто не ги сдържа " да включат Беларус в състава на Руската федерация.

„ Вие сте по-малки, ние сме по-големи, нашата стопанска система е такава и онакава. Ние ще ви оказваме помощ - и хайде да влезете в състава на Русия. Не може по този начин да се слагат въпроси. Това е невероятно и неосъществимо. Боя се даже да кажа, че това е война. “ – показва Лукашенко.

По думите му, макар че Руската федерация може да го „ огъне “ той е сигурен, че съветският президент Владимир Путин няма да предприеме такава стъпка.

„ Светът се промени, светът е друг, по тази причина няма потребност да поставяте глупави задания пред себе си и постоянно би трябвало да се мисли за това какво ще се случи след това “, отбелязва беларуският президент.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР