Самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики трябва да бъдат

...
Самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики трябва да бъдат
Коментари Харесай

САЩ смятат, ДНР и ЛНР трябва да бъдат разформировани

Самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики би трябвало да бъдат разформирани за осъществяване на Минските съглашения. Това декларирал специфичният представител на Държавния департамент на Съединени американски щати за Украйна Курт Волкер по време на изява в Hudson Institute, представен от svpressa.ru.

„ Не съществува място за тях в украинското конституционно устройство. Минските съглашения са ориентирани към възобновяване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и по тази причина тези формирания би трябвало да бъдат разформировани” – декларирал Волкер.

Според него, Минските договорености могат да бъдат изпълнени единствено в случай че бъдат въведени миротворци на територията на спора. За половин година може да бъдат проведени локални избори, след което териториите на ДНР и ЛНР ще отидат под ръководството на Киев, е убеден Волкер.

Волкер обаче признал, че доверието на жителите в Донбас към управляващите в Киев е доста ниско. Той подчертал, че украинските управляващи би трябвало да положат доста старания, с цел да възстановят връзките с локалните поданици.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР