Самолетостроителната корпорация Boeing потвърди, че се е съгласила да се

...
Самолетостроителната корпорация Boeing потвърди, че се е съгласила да се
Коментари Харесай

Boeing признава вина за измама и заговор по разследване за две катастрофи

Самолетостроителната корпорация Boeing удостовери, че се е съгласила да се признае за отговорна за машинация и незаконен скрит план, с цел да завърши следствието на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати за злополуките на два самолета от серията 737 MAX на Lion Air и Ethiopian Airlines. Това заяви Ройтерс, като се базира на правосъден документ.

Според данните в него Boeing е подала в детайли съглашение с Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, като означи, че компанията ще продължи „ намерено да сътрудничи  с регулаторните органи “.

Като част от съглашението самолетостроителната корпорация би трябвало да заплати и санкция в размер на 243,6 млн. $. Освен това компанията ще влага минимум 455 млн. $ за възстановяване на стратегиите за сигурност и съблюдаване на условията в продължение на три години. Както отбелязва Ройтерс, фамилиите на починалите в двете произшествия ще могат да подадат възражения, преди съдията да реши дали да утвърди съглашението.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР