Самолетоносачът от американските военноморски сили Роналд Рейгън провежда учения с

...
Самолетоносачът от американските военноморски сили Роналд Рейгън провежда учения с
Коментари Харесай

Съвместни учения на ”Роналд Рейгън” и японски военни кораби

Самолетоносачът от американските военноморски сили ”Роналд Рейгън ” организира учения с японски военни кораби в морето на юг от Корейския полуостров, оповестиха от японската войска, представени от международните организации. Това е проява на военноморска мощност, до момента в който Северна Корея заплашва с още нуклеарни и ракетни тествания, отбелязва организацията.

Групата кораби, водени от " Роналд Рейгън ", ще проведат настрана обучение с военноморските сили на Южна Корея през октомври.

Тежащият 100 хиляди тона американски самолетоносач, който е основан в Япония, и корабите, които го съпровождат, организират учения с японски военноморски кораби от 11 септември във водите южно и западно от основните острови на Япония, прецизираха японските военни.

Това обучение с трите японски бойни кораба, в това число два разрушителя и един от двата най-големи хеликоптероносача на Япония, ще продължи до 28 септември.

Съединени американски щати и съдружниците им в района дават отговор с военни учения, в това число полети с бомбардировачи и изтребители край Корейския полуостров, до момента в който Пхенян създава нуклеарната и ракетната си стратегия, като през последните седмици организира тестване на атомна бомба и изстреля две балистични ракети, които прелетяха над Япония.

Северна Корея разгласи по-рано през днешния ден, че може да тества атомна бомба над Тихия океан, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде обещание да " унищожи изцяло " комунистическата страна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР