Самолетите Грипен отговарят на всички изисквания на НАТО и спекулациите

...
Самолетите Грипен отговарят на всички изисквания на НАТО и спекулациите
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на „СААБ”: „Грипен” отговаря на всички изисквания на НАТО!

Самолетите „ Грипен ” дават отговор на всички условия на НАТО и спекулациите за оперативната им несъответственост с изискваният на Алианса са безпочвени, настояват от компанията производител. Според Красимира Стоянова, вицепрезидент на „ СААБ ” и шеф на компанията за Централна и Източна Европа, НАТО единствено изисква качества, само че не и съответна платформа, която да се употребява от страните членки. Какво отличава самолетите „ Грипен” от Ф-16?Около тях се върти абсурда сред представители на ГЕРБ и президента Румен Радев
„ Грипен” е доста нов аероплан, той влиза на въоръжение от 2000 година нататък и ползата към CD версията е доста огромен, занапред ще продаваме такива”, разяснява Стоянова пред bTV.

Тя изрично отхвърли версията, че производството на тази серия „ Грипен” стопира. „ Ние имаме потенциал да произвеждаме и по-новия вид Е и разновидността CD”, безапелационна е Стоянова.

По думите й сравнението, че самолети Ф-16 има допълнително бройки от „ Грипен” е погрешно, защото техният аероплан е на въоръжение единствено от 2000 година насам, а сключването на сходни покупко-продажби лишава време.

„ Нека забележим статистика за производството на Ф-16 през първите години”, разяснява тя.

Самолети „ Грипен” в действителност не са взели участие в бойни дейности, само че са употребявани в задача на НАТО в Либия преди години, когато са дадени високи оценки.

Стоянова добави, че не може да разяснява тъкмо какво се съдържа в запитването на българската страна към „ СААБ”. „ Ние не предоставяме единствено една гола платформа, предоставяме всичко, което са изискали от нас. Въпрос е на договаряния. Ако българската страна има условия към още нещо да бъде включено, ние сме подготвени да го дискутираме”, безапелационна е тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР