Самолети, танкове и хиляди войници са мобилизирани днес и утре

...
Самолети, танкове и хиляди войници са мобилизирани днес и утре
Коментари Харесай

Венецуела се готви за война

Самолети, танкове и хиляди бойци са мобилизирани през днешния ден и на следващия ден във Венецуела за военни маневри, които ще продължат и на следващия ден, съобщи Reuters.

Около 200 000 бойци и 700 000 членове на венецуелски милиции, резервисти и цивилни вземат участие в маневрите, наречени "Боливарски суверенитет 2017 ". Президентът Николас Мадуро разпореди тази проява на мощ в средата на август в отговор на изказване на американския си сътрудник Доналд Тръмп, който не изключи боен вид за разрешаване на венецуелската рецесия.

Много страни от района, в това число Бразилия, Колумбия, Перу, Чили, Мексико и Еквадор отхвърлиха изрично този вид.





Вчера Белият дом съобщи, че няма проекти за прибягване до мощ против Венецуела в кратковременен проект. "Все още обмисляме необятен набор от разновидности ", добави Хърбърт Реймънд Макмастър, съветникът по националната сигурност на Белия дом.

Съединени американски щати постановиха финансови наказания на Венецуела, която има огромни петролни запаси, само че слаба ликвидност. Дългът на страната се прави оценка на над 100 милиарда $. Белият дом акцентира, че наказателните ограничения са "внимателно ориентирани, с цел да спрат достъпа на диктатурата на Мадуро до сериозно значим източник на финансиране ".



Мадуро отговори със незабавно съвещание представители на американски предприятия, купуващи нефт от Венецуела, с цел да направи дружно с тях разбор на наложените от Съединени американски щати наказания.

Южноамериканската страна продава към 800 000 барела нефт на ден при общ рандеман от 1,9 милиона барела дневно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР