Самолети от т.нар. Либийска национална армия (ЛНА) нанесоха днес въздушни

...
Самолети от т.нар. Либийска национална армия (ЛНА) нанесоха днес въздушни
Коментари Харесай

Авиацията на Халифа Хафтар нанесе удари по два правителствени обекта в Либия

Самолети от така наречен Либийска национална войска (ЛНА) нанесоха през днешния ден въздушни удари по два държавни обекта, а сухопътните й сили водят улични боеве, с цел да завладяват Триполи, само че срещат опозиция, съобщи Ройтерс.

Миналата седмица ЛНА на военачалник Халифа Хафтар стартира нахлуване към столицата на Либия, което провокира евакуация на цивилни от града с население към 1,2 милиона. Но въоръжени групи, правилни на премиера на интернационално приетото държавно управление Файез ел Сарадж, към този момент устояват на натиска и държат съперника по крайбрежието. В региона на неизползваемо бивше летище на 11 км от центъра на Триполи се водят яростни боеве, добавя Българска телеграфна агенция.

Авиацията на ЛНА порази през днешния ден лагер на проправителствена въоръжена група в Зувара, западно от Триполи и покрай границата с Тунис, споделиха локални поданици и военни източници. Зувара е край петролната и газова апаратура Мелитах, чиито оператори са италианската ENI и либийската държавна енергийна компания NOC. От този терминал се доставя природен газ по газопровод за Италия.

Самолет на ЛНА нападна и Митига, единственото настоящо летище в Триполи, откъдето зенитната артилерия откри огън в отговор, оповестиха очевидци. Няма сведения за вреди и потърпевши от двете страни.

В продължаващите седмица сражения за Триполи са убити 75 индивида, в това число 17 цивилни, и са ранени 323 души, сочат данни на Организация на обединените нации. Около 9500 индивида са били принудени да изоставен домовете си, заяви Ройтерс.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР