Самолетът на авиокомпания "Аерофлот", който излетя снощи от Лондон за

...
Самолетът на авиокомпания "Аерофлот", който излетя снощи от Лондон за
Коментари Харесай

Тарашиха руски самолет в Лондон

Самолетът на самолетна компания "Аерофлот ", който излетя нощес от Лондон за Москва (вечерен полет SU2583), откакто бе претърсен от сътрудници на граничната работа и митницата на лондонското летище Хийтроу, кацна на летище Шереметиево, заяви ТАСС, като се базира на данните от електронното табло на аерогарата.

Вчера от "Аерофлот " оповестиха, че управляващите на Англия, без да посочат аргументи, са направили огледа, като принудили членовете на екипажа да изоставен самолета и изолирали командира в пилотската кабина, което съгласно компанията е в прорез с интернационалната процедура.

Посолството на Русия във Англия е изпратило нота във Форин офис с искане за пояснения.
"Станахме очевидци на още една груба провокация на английските управляващи. Сили на на граничната работа и митницата претърсиха самолета на "Аерофлот " извършващ полет 2582/2583 Москва - Лондон - Москва. Подобни неща се случват извънредно рядко и по принцип са изключителни ", съобщи прессекретарят на посолството, представен от ТАСС.

Британците се пробвали да претърсят самолета без наличието на екипажа, продължава той, наблягайки, че това е изрично неразрешено от настоящите правила. След като на летището дошъл помощник на посолството, след продължителни договаряния той съумял да издейства позволение командирът на полета да участва на обиска. Накрая британците отказали да показват "каквито и да било писмени документи, посочващи повода за акцията, правното й съображение и резултатите ", съобщи представителят на посолството, като свързва случая с "политиката на неприязън на държавното управление на Обединеното кралство във връзка с Русия ".

По-рано през вчерашния ден сътрудник на ТАСС съумял да беседва с пасажер на име Александър, който дошъл с полет 2582 в 15,57 локално време от Шереметиево на Хийтроу. По думите му при слизането пасажерите били пресрещнати от към седем служители на реда с куче на самия излаз (на вратата на ръкава). Те им наредили да смъкват от рамо чантите и раниците и да ги държат ниско долу, с цел да може кучето да ги подуши. Александър видял по какъв начин няколко индивида са отведени встрани и ръчният им багаж е претърсен. Това провокирало запушване в салона. Сед пасажерите имало и руснаци, и чужденци. "Всичко това беше доста неприятно и извънредно извънредно ", споделя пасажерът.

Форин офис е удостоверил за съветската емисия на Би Би Си обстоятелството за обиска на самолета Airbus А-321 на "Аерофлот ", дошъл с постоянен полет на Хийтроу. По информация на английското външно министерство претърсването е било осъществено от митническата работа, а не от полицията. Не се показва по отношение на какво следствие.

Руската емисия на Би Би Си отбелязва, че този аероплан А-321 с бордови номер VP-BOC за финален път е направил полет по маршрута Лондон-Москва-Лондон на 5 март. Преди това е летял от Москва до Хийтроу на 26 февруари. Снощи след претърсването е изхвърчал назад за Москва със забавяне от три часа. Ако, както допуска съветското външно министерство, това е обвързвано с делото Скрипал, допустимо е английските следователи да търсят следи от нервнопаралитично вещество в салона и багажното поделение, поради версията, че с този аероплан във Англия може да е дошъл отровителят с веществото, или че след покушението може да е изхвърчал за Русия със същия аероплан, показва Би Би Си.

Юлия Скрипал е пристигнала на посетители при татко си от Москва на 3 март също с полет на "Аерофлот ", само че в този ден самолетът е бил различен.

На идващия ден, 4 март, тя дружно с татко си, е открита на градинска скамейка в Солсбери в безсъзнание.

На 3 март аероплан VP-BOC е бил употребен за полети на "Аерофлот " от петербургското летище Пулково, кацал е Красноярск и в Милано. VP-BOC на 26 февруари е извършил полет SU-263 Москва-Лондон с кацане в 20,35 ч. по Гринуич.

На 5 март (следващия ден след покушението против Сергей и Юлия Скрипал) този аероплан излетява от Лондон за Москва в 14,31 по Гринуич (с час забавяне от разписанието) - това е бил полет на "Аерофлот " SU2579.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР