Самолетът е паднал близо до украинската граница, по данни на

...
Самолетът е паднал близо до украинската граница, по данни на
Коментари Харесай

Изтребител Су-34 и хеликоптер Ми-8 се разбиха в руската Брянска област за часове

Самолетът е паднал покрай украинската граница, по данни на службите за незабавна помощ. Проверява се каква ориста на хората на борда, сподели източник от службите, уточнявайки, че събитията към злополуката се проверяват. 

Това се случва часове откакто службите за незабавна помощ оповестиха и за хеликоптер Ми-8, разрушил се също в Брянска област. Според източник от службите за справяне с изключителни обстановки моторът на хеликоптера се е запалил преди злополуката.

" Хеликоптерът се е разрушил в град Клинци, по предварителни данни, заради пожар в мотора ", споделя източникът на ТАСС. По думите му сега се открива чия благосъстоятелност е хеликоптерът. Проверяват се и дали има потърпевши. Представителят на локалната власт Сергей Евтеев съобщи пред организацията, че на земята няма опустошения и че по-късно ще бъде предоставена спомагателна информация. 

Съветският многоцелеви хеликоптер Ми-8 е създаден през 60-те години на 20-и век и, дружно с износния му вид Ми-17, е най-разпространеният хеликоптер в света.

Хеликоптер Ми-28 пък се разруши в петък по време на подготвителен полет в региона на Джанкой в Крим. Военното летище в региона беше атакувано от украински или съветски партизани на 16 август предходната година, когато бяха унищожени няколко съветски бойни самолета. 

През януари 2023 година пък хеликоптер на Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна се разруши до детска градина край Киев, като при случая почина вътрешният министър на страната Денис Монастирски.

През ноември 2022 година в Тверска област в Русия се разруши и частен хеликоптер, а двама души починаха.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР