Самолетът е бил малък - шестместен. Поради метеорологичните условия пилотът

...
Самолетът е бил малък - шестместен. Поради метеорологичните условия пилотът
Коментари Харесай

Експерт разкри последните думи на пилота на самолета, който катастрофира с българи

Самолетът е бил дребен - шестместен. Поради метеорологичните условия водачът е решил да пресечен полета и да изчакат в Скопие. После обаче са размислили и са траяли към София. Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия авиационният специалист Ангел Борисов.

"Днес следобяд избавителните екипи ще стигнат до мястото на злополуката с дребен аероплан край Скопие, при която починаха четирима български жители ", сподели още той.

"Последните реплики на водача са били "Силна турболенция. Губим сигнала ". След тези реплики, самолетът пада ", добави Борисов.

"На мястото на случая е извънредно мъчно за хвърчене, защото съставлява поредност от високи върхове. Почти няма късмет за оживели, самолетът е горял, Върхът, на който са паднали е с 300 метра по-висок от Черни връх. Теренът е доста рисков и в този сектор не трябва да се случва отклоняване от маршрута ", разкри Ангел Борисов.

Експертът позволи, че с изключение на неприятното време, пилотска неточност, би трябвало да се изследва и вероятността за отвод на мотора на самолета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР