Самолет Су-25К с пилот полковник Пейо Дончев претърпя инцидент. Пилотът

...
Самолет Су-25К с пилот полковник Пейо Дончев претърпя инцидент. Пилотът
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Пилотът се е катапултирал успешно, парашутът се е отворил напълно

Самолет Су-25К с водач полковник Пейо Дончев претърпя случай.

Пилотът се е катапултирал сполучливо и това е най-правилното решение в такава обстановка. Той е в положително здравословно положение, контактен е. Лично разговарях с него, усеща се относително добре. “ Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов в авиобаза Безмер, където дойде дружно с началника на защитата адмирал Емил Ефтимов след случая при подготвителен полет със аероплан Су-25.

Министър Стоянов заяви, че е проведена здравна евакуация със аероплан „ Спартан “ и водачът е превозен във ВМА, където са му направени проучвания. Състоянието му е положително.

„ Полковник Дончев е умел водач от Военновъздушни сили, с над 750 часа нальот. Катапултирал се е сполучливо, парашутът се е отворил изцяло, приземил се е, системите за катапулт са сработили съвършено. Пилотът е работил извънредно вярно “, обясни министър Стоянов.

Инцидентът е настъпил при регулярен полет в захода за кацане в региона на авиобазата. Самолетът е паднал до самата полоса и е изцяло опустошен.

„ Рано е да се приказва за версия за аргументите за случая. Която и версия да бъде изказана в този миг, ще бъде нечиста сделка “, безапелационен беше министърът на защитата. Той заяви, че с негова заповед е назначена комисия от Военна полиция, която ще проверява аргументите за случая. „ Тук, на мястото на случая са екипи на Военна прокуратура, които проверяват обстановката “, добави министър Стоянов.

„ Неизправен аероплан в авиацията не се позволява до полет. Това е предписание, което се съблюдава “, разяснява министърът на защитата в отговор на въпрос. Всички самолети на авиобазата са приземени. Докато не се изяснят аргументите за случая няма да се извършват полети от летателния състав.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР