Самолет на Qantas, летящ от Сингапур до Лондон, извърши аварийно

...
Самолет на Qantas, летящ от Сингапур до Лондон, извърши аварийно
Коментари Харесай

Самолет с 365 пътници кацна аварийно в Азербайджан заради повреда

Самолет на Qantas, летящ от Сингапур до Лондон, извърши спешно кацане в Азербайджан в петък, след знак за щета в пилотската кабина.

Полет QF1 излетя от терминал 1 на летище Чанги в 12:44 сутринта в петък, след забавяне от 49 минути. Той трябваше да дойде на летище Хийтроу в 14:15 същия ден.

Полетните радари демонстрираха, че пътуващият до Хийтроу аероплан е бил във въздуха към девет часа след излитането от летище Чанги, преди ненадейно да направи завой на 180 градуса покрай границата с Грузия.

Според шведския уеб страница Flightradar24 Airbus 380 е издал „ 7700 “ – информационният код за незабавен случай – преди да извърши непланирано кацане на интернационалното летище „ Хeйдар Алиев “ в Баку.

Самолетът кацна безопасно около 11.07 сутринта и беше посрещнат от службите за незабавна помощ на пистата, съобщи bg-voice.

„ Полетът ни от Сингапур до Лондон направи непланирано кацане на летище Баку в Азербайджан, откакто водачите получиха периодически знак за неточност в пилотската кабина “, сподели представител на Qantas. „ Инженерите ще инспектират самолета, преди да продължи пътуването си. “

Летище Баку заяви във Фейсбук, че на борда е имало 356 пасажери и настояването за ненадейно кацане се дължи на “дим, генериран в товарното поделение ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР