Самолет на иракската авиокомпания Ираки еъруейз, изпълняващ полет от Машад

...
Самолет на иракската авиокомпания Ираки еъруейз, изпълняващ полет от Машад
Коментари Харесай

Спор между пилотите заради храна за малко да свали иракски самолет

Самолет на иракската самолетна компания Ираки еъруейз, изпълняващ полет от Машад в Иран до иракската столица Багдад със 157 души на борда, едвам не аварирал поради спор, зародил сред водача и асистент водача, съобщи Агенция Франс Прес.

Повод за разногласието сред двамата бил поднос с храна, донесен в пилотската кабина.

Министерството на превоза на Ирак е почнало следствие, а иракските медии разясняват с смут или подигравка случилото се и питат дали става дума за водачи или за водачи на маршрутки.

В писмо, адресирано до директното си управление, асистент водачът разказал, че до момента в който самолетът летял, тонът в пилотската кабина ескалирал. Пилотът възразил стюардеса да донесе на асистент водача ястие с храна, защото той не му изискал авансово позволение. Това станало, по думите на асистент водача, откакто водачът се бил нахранил. Стигнало се до непристойни изявления от страна на водача и най-после той блъснал и напсувал асистент водача. Тогава в пилотската кабина пристигнал и представител на службите за сигурност, който се намирал в самолета. Машината била приземена сполучливо в Багдад, само че полемиката траяла и по-късно и още веднъж се стигнало до удари от страна на водача. Накрая асистент водачът трябвало да се отбрани и да отвърне на ударите, добавя Българска телеграфна агенция.

Авиокомпания Ираки еъруейз показва, че е отстранила и двамата водачи и увери, че те няма да се измъкнат от най-строгите наказания, като възбрана за хвърчене.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР