Самолет на частна авиокомпания в Непал изчезна днес с 22

...
Самолет на частна авиокомпания в Непал изчезна днес с 22
Коментари Харесай

Пътнически самолет изчезна в Непал

Самолет на частна самолетна компания в Непал изчезна през днешния ден с 22 души на борда, оповестиха авиопревозвачът и държавното управление на страната, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Малкият аероплан правил полет от туристическото градче Покхара, на към 20 километра северозападно от столицата Катманду, до планинското населено място Джомсом – на към 80 километра в северозападна посока, споделиха управляващите.

Самолетът е на авикомпания „ Тара еър “, която употребява основно канадски машини „ Туин Отър “.

Полетът е трябвало да трае 15 минути. Контактът с екипажа е бил загубен малко след излитането.

Представителят на локалната полиция Рамеш Тапа сподели, че е почнала интервенция по търсене.

На борда е имало трима членове на екипажа и 19 пасажери. По информация на в. „ Хималаян таймс “ със самолета са пътували 13 непалци, четирима индийци, двама германци, съобщи ТАСС.

В региона от няколко дни вали, само че полетите са се правили по разписание. Самолетите, които летят по този маршрут, минават сред планински вериги и се приземяват в котловина, прецизира АП.

Районът е известен среда задгранични пешеходни туристи, които се движат по планинските пътеки, както и за поклонници от Индия и Непал, които посещават почитания храм Муктинат.

Непал, където се намира най-високата планина в света, има рекорден брой произшествия в обширната вътрешна мрежа за въздушен превоз, защото атмосферните условия се трансформират внезапно, а пистите са труднодостъпни планински местности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР