Самолет на американската авиокомпания Юнайтед еърлайнс, изпълняващ полет от Рим

...
Самолет на американската авиокомпания Юнайтед еърлайнс, изпълняващ полет от Рим
Коментари Харесай

Извънредна ситуация на борда на Боинг 767-330 на "Юнайтед еърлайнс"

Самолет на американската самолетна компания " Юнайтед еърлайнс ", изпълняващ полет от Рим за Чикаго, извърши изключително кацане на летището в Шанън, Ирландия, поради бомбена опасност, заяви Ройтерс, като се базира на ирландската полиция.

Според непосредствен до следствието източник на борда на самолета било намерено известие за сложена бомба. Всички 207 пасажери и 11-членният екипаж слязоха от самолета Боинг 767-330 на летището в Шанън в 14.15 часа локално време /13.15 ч. по Гринуич/. Полицията е почнала претършуване на пасажерите и багажите.

По-рано през днешния ден самолетната компания заяви, че полетът бил отклонен заради " евентуален проблем със сигурността ", само че не посочи естеството на опасността. " След като реши обстановката, нашият екипаж взе решение да отклони полета към най-близкото налично летище. " Ще бъдат осъществени спомагателни инспекции за сигурност по отношение на всички пасажери и багажи и се надяваме пасажерите да продължат за Чикаго колкото се може по-скоро ", уточни в изказване " Юнайтед еърлайнс ".

Вестник " Айриш таймс " заяви, без да показва източника си, че в тоалетната на самолета била открита ръкописна записка, в която се казвало, че на борда има бомба.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР