Самолет Ил-76 на въздушнокосмическите сили на Руската федерация се разби

...
Самолет Ил-76 на въздушнокосмическите сили на Руската федерация се разби
Коментари Харесай

Руски самолет с украински военнопленници падна в Белгородска област, няма оцелели

С амолет Ил-76 на въздушнокосмическите сили на Руската федерация се разруши в съветската Белгородска област, съобщи ТАСС, като се базира на съветското министерство на защитата. 

Няма оживели измежду пътувалите в него 74 души, написа в Telegram губернаторът на областта Вячеслав Гладков.

Russian military plane crashes near border.
— UAE BARQ (@UAE_BARQ_EN)
Инцидентът е станал около 11 ч. московско време при осъществяване на планов полет.

Ил-76 е паднал в полето, наоколо до обитаемо място в Корочански регион, посочи Гладков. Той добави, че мястото на злополуката е отцепено, изпратена е комисия, която да посочи аргументите за нещастието.

В него е имало 65 украински военнопленници, които са били превозени за замяна, 6 души екипаж и 3 лица, съпътстващи военнопленниците, разяснява съветското министерство на защитата.

В Белгородской области потерпел поражение Ил-76.

Министерство обороны России сообщило, что на борту было 65 украинских пленных.

УкроСМИ с гордостью сообщили, что самолёт сбили ВСУ.

В укропабликах эйфория, поздравления, слёзы счастья, огненные смайлики. Самолёт же российский.
— Запрещённая Украина (@godeye_ua)
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи по-рано, че към момента не може да разяснява информацията за случая, съобщи ТАСС.

Малко преди министерството на обраната да заяви за рухването на самолета, регионалният шеф на съветската Белгородска област Вячеслав Гладков заяви за произшествие в Корочански регион на региона, само че не навлезе в детайлности.

В обществените мрежи се появиха фотоси, показващи аероплан да пада съвсем отвесно, преди да последва огромен гърмеж, а след това над мястото да стартират да се издигат пламъци и гъст черен пушек, отбелязва Франс прес.

Russian military plane crashes near Ukrainian border, as Kremlin claims Ukraine shot it down
— LBC (@LBC)

От началото на офанзивата си в Украйна, Русия претърпя няколко самолетни произшествия с военни самолети, показва Франс прес.

Украйна в предишното е сваляла съветски самолети, добавя френската новинарска организация. Преди две седмици страната пое отговорност за свалянето на съветски шпионски аероплан A-50 и за разрушаването на съветски военен аероплан Ил-22.

А през август аероплан, с който пътуваше ръководителят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин от Москва за Санкт Петербург, се разруши и починаха както Пригожин, по този начин и негови най-близки съратници. Тогава злополуката стана няколко седмици след временен протест на " Вагнер ". След тази нея съветските управляващи отхвърлиха да имат каквото и да е отношение към случая и споделиха, че самолетът може би се е разрушил, тъй като пасажерите в него може да са взривили граната на борда му, напомня Франс прес.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР