Самолечението при възпалено гърло може да доведе до сериозни последици.

...
Самолечението при възпалено гърло може да доведе до сериозни последици.
Коментари Харесай

Лекар разкри рисковете от самолечение при възпалено гърло

Самолечението при възпалено гърло може да докара до съществени последствия. Това съобщи отоларингологът Владимир Зайцев в изявление за AiF.ru, написа изданието gazeta.ru.

Според експерта вдишването на пара може да аргументи отичане или задушаване, а при съществуването на висока температура методът е изцяло противопоказен. Необходимо е да се внимава и с антибиотиците.

За лекуване на възпалено гърло преди всичко не е нужна антибиотична терапия, защото това може да докара до здравословни затруднения, свързани със сърцето, бъбреците, ставите, отбелязва Зайцев.

Лекарят предизвести, че е по-добре да заобикаляме " обичайните способи " на лекуване. Например, методите с керосин може да предизвикат онкологични болести в устната празнина или на ларинкса. А гаргарата със сода, йод или сол води до пресушаване на лигавицата на задната част на фаринкса, разяснява експертът.

Препоръчително е да се употребява мека храна, която не е нито прекомерно топла, нито прекомерно студена. Не би трябвало да се прекалява и с лековете с лук, чесън и джинджифил, които могат да доведат до изгаряния на лигавицата, предизвестява лекарят.

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор! При съществуването на характерен здравословен проблем, не прилагайте самолечение!

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР